Hrvatski Medijski Servis

​Pero Gudelj otkrio da nije želio izvršiti samoubojstvo, već da su ga nepoznate osobe željele ubiti

Vlasnik lanca trgovina FIS i biznismen Pero Gudelj nakon tri godine je otkrio da nije pokušao izvršiti samoubojstvo, već da su ga dvije nepoznate osobe željele ubiti u kolovozu 2015. godine, prenosi portal Klix.ba.

U šokantnoj ispovijesti na mjestu koje je posjetio prvi put nakon kobnog dana, ispričao je kako je tog dana imao dvije opcije – biti zapaljen u vlastitom automobilu ili dobiti tri metka u usta.

Na svom Facebook profilu Gudelj se javnosti obratio putem video snimka u kojem je iznio neke detalje događaja koji se zbio prije skoro tri godine.

“Nalazim se na mjestu zločina gdje sam pokušan da budem ubijen. Imao sam 10 sekundi da razmislim, da budem zapaljen u vlastitom autu ili da dobijem tri metka u usta pošto su mi stavili pištolj u usta. Odlučio sam sam sebi pucati. Neću da povezujem bivšu ženu sa ovim, ona nije kriva u tome garantujem, niti je nacionalizam, niti je konkurencija ovo uradila”, poručio je Gudelj.

On je istaknuo da ne želi o tom događaju govoriti mnogo, te da će djeci ispričati kada napune 30 godina jer i njih želi zaštititi.

“Hvala Bogu da sam živ, da sam sa svojom djecom, uposlenicima i da mogu doprinositi narednih godina FIS-u i Vitezu. To se dogodilo kod moje kuće.”

Gudelj je kazao da su mu dvije maskirane osobe zaprijetile da dvije godine ne smije nikome davati njihov opis, a ukoliko bi progovorio da bi mu de desilo isto ili bi nastradao neko od njegove obitelji.

“Svega se sjećam, tko mi je došao u prve momente. Pitali su me šta je bilo, sav potrošen sam izgovorio da želim biti mrtav”, napisao je Gudelj koji često sanja traumu koju je proživio.

Biznismen iz Viteza se zahvalio bolnici i liječnicima u Novoj Biloj, kao i medicinskom osoblju na KCUS-u.

“Na putu sam već bio u komi. Hitnom i uspješnom operacijom, kao i višemjesečnim liječenjem ostao sam živ. Volju za život davali su mi moja djeca, mnogi prijatelji, uposlenici FIS-a kao i osoblje bolnice na Koševu i mladi košarkaši koji su mi svojim skandiranjem poslali neku vrstu eha kako bi se probudio iz kome”, poručio je Gudelj.

Vlasnik FIS-a je otkrio i da uskoro planira napustiti ovu kompaniju i otvoriti malu tvrtku sa tri uposlenika.

Podsjetimo, biznismen je prije skoro tri godine pronađen u svom automobilu, koji je bio parkiran pored lokalnog puta u mjestu Krčevina, sa ranom na glavi koja je nanesena vatrenim oružjem./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte