Hrvatski Medijski Servis

​Obilježena 26. obljetnica oslobođenja Stoca

U srijedu, 13. lipnja, obilježena je 26. obljetnica akciji “Lipanjske zore” u kojoj su postrojbe Hrvatskog vijeća obrane (HVO) oslobodile područje općine Stolac.

Program obilježavanja započeo je svetom misom u stolačkoj župnoj crkvi, nakon čega je upriličen mimohoda gradskim ulicama do središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima gdje su položeni vijenci, priopćeno je iz Općine Stolac.

Općinski načelnik Stjepan Bošković u svom je govoru odao priznanje i počast svim sudionicima akcije, zahvalivši im za iskazanu hrabrost, domoljublje i odlučnost.

“Tada nismo mislili da će ovaj put biti na iskušenju kroz razne bitke koje smo vodili kroz ovih 26 godina, da ćemo biti suočeni u iskušenjima s drugim narodima s kojima bi trebali graditi bolje društvo. Neka nam današnji dan bude poticaj za zbijanje redova, jer iskušenja koja nas čekaju ka punoj slobodi i ravnopravnosti neće biti laka. Kako smo bili jedinstveni i odlučni u Lipanjskim zorama, moramo isto tako biti i u vremenima koja dolaze”, poručio je načelnik Bošković, navodi se u priopćenju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte