​Nestala 12-godišnjakinja iz Sarajeva

Dvanaestogodišnja djevojčica Enisa Basić iz Sarajeva nestala je prije dva dana nakon što se udaljila u nepoznatom pravcu iz ulice Logavina. Policija intenzivno traga za njom, doznaje Klix.ba iz MUP-a KS.

Enisina majka Emira prijavila je nestanak kćerke sarajevskoj policiji 17. studenoga oko 22:00 sata. Kako je kazala, Enisa je prije izlaska iz kuće na sebi imala suknju, hidžab i patike. Njih dvije su se, priča nam majka, sutra trebale vratiti u Njemačku gdje žive proteklih nekoliko godina.

Majka Emira tvrdi kako je Enisu “oteo muškarac” koji je, kako kaže, već od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

“Njegova supruga mi je slala poruke kako on hoće oženiti moju Enisu. Išla sam im s policijom na vrata, ali nikog nema i ne znam gdje su. Ja ću u potragu uključiti Interpol i FUP jer sarajevska policija ne može djelovati izvan županije. Neka mi vrate moje dijete, ona ima samo 12 godina”, naglasila je majka Emira.

Iz MUP-a KS su samo kratko potvrdili Enisin nestanak.

“Zaprimili smo prijavu i intenzivno poduzimamo sve zakonske radnje kako bismo pronašli djevojčicu”, kazali su iz MUP-a KS.

Enisina majka moli sve da bilo kakve informacije o njenoj kćeri prijave najbližoj policijskoj stanici./HMS/

Najnovije

NAKON PONIŠTAVANJA INZKOVE ODLUKE

Je li se Republika Srpska jučer de facto odcjepila od BiH? Evo što kaže pravni stručnjak Nino Gvozdić

Je li se Republika Srpska de facto odcjepila od BiH? To pitanje se nameće nakon što je parlament ovog entiteta na jučerašnjoj sjednici usvojio...