Hrvatski Medijski Servis

​Na području HBŽ-a smanjen broj kaznenih djela

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici održanoj u utorak u Livnu donijela je Odluku o prihvaćanju Izvješća o stanju javnog reda i mira, sigurnosti prometa na cestama i kriminaliteta na području Ministarstva unutarnjim poslova (MUP) HBŽ-a za 2018. godinu.

Stanje kriminaliteta u 2018. godini u odnosu na 2017. godinu na razini MUP-a HBŽ-a karakterizira smanjenje broja kaznenih djela za 39. Nakon izvršene analize stanja općeg kriminaliteta na području Hercegbosanske županije u 2018. godini evidentirano je 246 kaznenih djela, što je za 37 kaznenih dijela manje u odnosu na 2017. godinu.

Također na području ove županije u 2018. godini zbog počinjenih prometnih prekršaja uručeno je 9.290 prekršajnih naloga. Evidentirano je i 738 prometnih nezgoda, i to 129 prometnih nezgoda s nastradalim osobama i 609 prometnih nezgoda samo s materijalnom štetom.

Tijekom 2018. godine na području HBŽ-a u narušavanju javnog reda i mira evidentirano je 285 prekršaja koje je počinilo 389 civilnih osoba, od kojih je 8 osoba malodobno, a u svim slučajevima narušavanja javnog reda i mira policijski službenici su pravovremeno i profesionalno intervenirali, prikupili dokaze o počinjenju prekršaja, te protiv 132 počinitelja prekršaja podnijeli 85 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdali 248 prekršajnih naloga.

Vlada je donijela i Odluku o prihvaćanju Izvješća o radu Policijskog odbora za policijske službenike Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije za 2018. godinu. Tijekom 2018. godine Policijski odbor zaprimio je 59 žalbi i riješio 54 žalbe, a u radu Policijskog odbora nije bilo primjedbi na zakonitost postupanja, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte