​’Hrvatski Escobar’ osuđen na devet godina zatvora i kaznu od 500 tisuća eura

Stjepan Prnjat, kojega mediji zbog povezanosti sa švercom kokaina nazivaju hrvatskim Escobarom, priznao je da je početkom prošle godine organizirao šverc većih količina kokina iz Južne Amerike u Hrvatsku.

Prnjat se nagodio s USKOK-om te je pristao na zatvorsku kaznu od devet godina zatvora. Očito je Prnjat bio svjestan da bi zbog ranije osuđivanosti za šverc droge, a pritisnut dokazima USKOK-a, na suđenju mogao završiti s bitno težom kaznom, te se odlučio na nagodbu, piše Jutarnji list.

Osim zatvorske kazne, Prnjatu jer izrečena i sporedna novčana kazna u iznosu od četiri milijuna kuna.

Temeljem ove nagodbe Prnjatu je i prije početka suđenja, na tzv. pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Rijeci izrečena spomenuta osuđujuća presuda. Prema presudi, morat će platiti i troškove kaznenog postupka u iznosu od nepunih sto tisuća kuna.

Još dva suoptuženika, nizozemski državljanin Mario Boet i Albernis Trujillo Sarria, državljanin Kolumbije i Španjolske, priznali su krivnju i nagodili se s USKOK-om. Boet je osuđen na šest godina zatvora i mora platiti 1,7 milijuna kuna novčane kazne, dok je Kolumbijac dobio tri godine zatvora.

Podsjetimo, Prnjat i još sedam suoptuženih osoba uhićeni su u ožujku prošle godine u operaciji kodnog imena Nana u kojoj je hrvatska policija surađivala s kolegama iz više država.

U riječkoj kontejnerskoj luci Brajdica tom je prilikom zaplijenjena pošiljka s oko 100 kilograma kokaina./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DEBITIRAO BOŠKO ŠUTALO

Pašalić strijelac u pobjedi Atalante protiv Napolija

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić bio je strijelac prvog pogotka u 2-0 (0-0) domaćoj pobjedi Atalante protiv Napolija u susretu 29. kola talijanskog nogometnog...