Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

​Članovi Predsjedništva BiH primili delegaciju Upravnog odbora BHRT-a

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili su danas delegaciju Upravnog odbora BHRT-a, a razgovarano je o statusu i trenutnoj situaciji u Javnom RTV servisu BiH.

Upravni odbor je izvijestio članove Predsjedništva BiH o trenutnoj situaciji u Javnom servisu, s posebnim akcentom na financijske probleme.

Istaknuto je da se nepoštivanje Zakona o Javnom RTV servisu BiH negativno odražava na financijsko poslovanje i status Javnog RTV servisa BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Članovi Upravnog odbora su upoznali članove Predsjedništva BiH s budućim aktivnostima i planovima koji se odnose na novu organizaciju i multimedijalni koncept Javnog RTV servisa BiH.

Članovi Predsjedništva BiH iskazali su podršku profesionalnom radu i sistemskom rješenju u pogledu financiranja Javnog RTV servisa BiH.

Uime Upravnog odbora BHRT-a s članovima Predsjedništva BiH razgovarali su predsjedavajuća Odbora Dejana Radovanović-Šarenac, te članovi Zoran Krešić, Mufid Memija i Ljubomir Zuber./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte