​Članovi Predsjedništva BiH primili delegaciju Upravnog odbora BHRT-a

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili su danas delegaciju Upravnog odbora BHRT-a, a razgovarano je o statusu i trenutnoj situaciji u Javnom RTV servisu BiH.

Upravni odbor je izvijestio članove Predsjedništva BiH o trenutnoj situaciji u Javnom servisu, s posebnim akcentom na financijske probleme.

Istaknuto je da se nepoštivanje Zakona o Javnom RTV servisu BiH negativno odražava na financijsko poslovanje i status Javnog RTV servisa BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Članovi Upravnog odbora su upoznali članove Predsjedništva BiH s budućim aktivnostima i planovima koji se odnose na novu organizaciju i multimedijalni koncept Javnog RTV servisa BiH.

Članovi Predsjedništva BiH iskazali su podršku profesionalnom radu i sistemskom rješenju u pogledu financiranja Javnog RTV servisa BiH.

Uime Upravnog odbora BHRT-a s članovima Predsjedništva BiH razgovarali su predsjedavajuća Odbora Dejana Radovanović-Šarenac, te članovi Zoran Krešić, Mufid Memija i Ljubomir Zuber./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...