Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

​Biciklom od Labina Dalmatinskog do Grahova

U povodu Dana sjećanja na poginule hrvatske branitelje, koji je obilježen u ponedjeljak u Grahovu, ratni veteran 141. brigade HV-a Jakša Bulić iz Splita biciklom je prešao put dug 180 kilometara od Labina Dalmatinskog do Grahova u znak sjećanja na poginule branitelje.

Želja mu je bila napraviti isti onaj ratni put koji je napravio 1995. kao mladi branitelj, zajedno s drugim prijateljima iz 141. brigade. Naime, Jakša se kao mladić te godine odazvao na mobilizaciju uoči akcije “Oluja” i zajedno s ostalim suborcima bio poslan na čuvanje crte bojišnice na području Grahova gdje su 13. i 14. kolovoza 1995. sudjelovali u teškim borbama protiv srpskih snaga u kojima je poginuo 21 hrvatski vojnik.

Bulić je biciklom put Grahova krenuo 12. kolovoza iz Labina Dalmatinskog pa preko Dalmatinske zagore i Sinja došao u Odžak kod Livna gdje je prespavao kod prijatelja. Iz Odžaka je sutradan nastavio za Grahovo gdje je stigao na komemoraciju u povodu Dana sjećanja. Jakša je put biciklom od Labina do Grahova prešao za 14 sati./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte