Hrvatski Medijski Servis

ZVIZDIĆ U PARLAMENTU BIH: Pokušavamo nadoknaditi petomjesečno čekanje na odgovore iz RS-a

Do 31.srpnja ove godine, što je bio rok za dostavljanje odgovora na Upitnik Europske komisije, 13 vlada to je učinilo, svi osim Republike Srpske koja je pet mjeseci kasnila i sada ubrzano pokušavamo nadoknaditi to vrijeme da bismo do kraja godine poslali odgovore u Bruxelles, kazao je danas predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Zvizdić je tako odgovorio na pitanje zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saše Magazinovića koji je pitao kada će biti prikupljeni usuglašeni odgovori na Upitnik te koji su problemi u prikupljanju odgovora.

Kako je predsjedatelj naveo, u međuvremenu su formirana sva tijela u skladu s Mehanizmom koordinacije, a više od 1.400 članova radnih grupa aktivno radi, pripremljeni su svi odgovori koji trebaju još jednom proći verifikaciju u institucijama koje su odgovore pripremile.

Potom su institucije dužne dostaviti prečišćene zakone i prateće podzakonske akte koje će trebati priložiti uz odgovore na Upitnik, a do 15. rujna trebala bi se znati jasna slika o tome koji su usuglašeni i oni koji dogovore nisu usuglasile radne grupe te će takve odgovore pripremiti onda druga tijela unutar Mehanizma koordinacije i to je Direkcija za europske integracije i Kolegij za europske integracije.

Ocijenio je da će za prevođenje odgovora biti potrebno 120 prevoditelja, do sada ih se prijavilo 250, koji će proći provjere, a posao bi trebali završiti najduže za dva mjeseca i sve to kako bi se nadoknadilo izgubljeno vrijeme u čekanju odgovora iz RS-a zbog čega su očekivanja da će do kraja godine odgovori na Upitnik biti poslani u Bruxelles./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte