Hrvatski Medijski Servis

ZVIZDIĆ: Kadrovi SDP-a nisu ništa uradili u vezi sa EU integracijama BiH

U vezi sa informacijama koje su danas objavljene u medijima i u vezi sa špekulativnim pismom koje je uputio SDP u vezi sa Upitnikom koji Bosna i Hercegovina treba dostaviti Europskoj komisiji, zbog javnosti  predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je priopćenje u kojem je pojasnio nekoliko činjenica.

Vijeće ministara BiH  je nakon osam godina blokade europskog i NATO puta od strane stranaka koje danas najglasnije iskazuju “lažnu” zabrinutost, uspjelo otkloniti neslijeđene zastoje i snažno ubrzati europske integracije BiH.

Upravo zbog navedenih činjenica da je ovo Vijeće ministara BiH uspjelo nadoknaditi nedostatak odgovornosti i nerad SDP –ovih kadrova, SDP pokušava  zluradim politikantskim priopćenjima uvjeriti javnost u ispravnost njihovih stavova, prešućujući javnosti činjenicu da se odgovorima na pitanja iz Upitnika ne mijenjaju zakoni, niti se bilo što prihvaća, niti odgovori na pitanja imaju supremaciju nad važećim zakonskim okvirom.  Upitnik je baziran isključivo na načelu ustavnih nadležnosti, visokoj razini stručnosti i na prikazu aktualnog stanja u državi. Na ovim principima su bazirani svi odgovori BIH.

Zbog svega navedenog,  a posebno zbog činjenice da je Bosna i Hercegovina u vrijeme SDP-ove vladavine stagnirala dok su ostale zemlje regije napredovale,  bilo bi neophodno da upravo SDP da javnosti precizan odgovor zašto su osam godina blokirali europski i NATO put BiH? Ili odgovor na pitanje zašto rukovodeći kadrovi SDP-a nisu uradili ništa od obveza koje je, posebno u razdoblju od 2010. do 2015., imala Bosna i Hercegovina u vezi s EU integracijama? Što su na europskim integracijama BiH radili kadrovi SDP-a u vrijeme dok su susjedi Bosne i  Hercegovine pravili progres i dobili kandidatski status: Crna Gora 2010, Srbija 2012, a Albamija 2014?

Odgovor je da kadrovi SDP- a nisu ništa uradili u vezi sa EU integracijama BiH. Zbog toga današnja “zabrinutost” SDP-a predstavlja vrhunac licemjerstva i providan pokušaj da se natjeraju građani BiH da zaborave katastrofalne rezultate SDP-ove vladavine koja će ostati upamćena po višegodisnjoj blokadi europskog puta BiH.

Još je drastičniji primjer SDP-ove blokade NATO puta BiH, što je bio očiti ustupak SNSD-u kao tadašnjem, a prema aktualnim informacijama i tajnim sastancima lidera SDP-a i SNSD-a, i sadašnjem političkom partneru. Naime, kadrovi SDP-a su i tada, kao i danas bili i ostali “zabrinuti” za NATO proces, ali nisu pokrenuli, kako bi se dodvorili svom savezniku Dodiku, uknjižbu niti jedne lokacije kao uvjeta za aktivaciju MAP-a, zbog čega BiH nije mogla napredovati na putu NATO integracija.

Upravo su aktualno Predsjednistvo BiH i Vijeće ministara BiH pokrenuli i završili registraciju vise od 30 lokacija vojne imovine čime su stvoreni uvjeti za aktivaciju MAP-a, kao izuzetno važnog koraka BiH ka NATO integracijama.

Dakle, želim građanima BiH, posebno mladim ljudima, ponoviti pozitivnu i radosnu vijest da će Upitnik brzo biti dostavljen Europskoj komisiji  u Bruxellesu, da će BiH dobiti kandidatski status čime će nepovratno biti potvrđena europska perspektiva BiH, bit će aktiviran MAP za BiH što će biti idući i ključni korak ka NATO integracijama i jačanju ambijenta mira, sigurnosti i stabilnosti, a građani BiH će, i to je najvažnija poruka za kronično neinformirani i politikanski SDP, dati konačni sud o radu ove vlasti.

U politici je mnogo važnije koje su posljedice vaših odluka od onoga što ste njima željeli postići, naveo je Zvizdić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte