Hrvatski Medijski Servis

Zeničanka preminula uslijed trovanja gljivama

Zenica je u šoku nakon vijesti o tragičnoj smrti njihove 73-godišnje sugrađanke Esade Ahmetspahić, koja je, navodno, preminula uslijed trovanja gljivama, saznaje Dnevni avaz.

Esada je konzumirala gljive, najvjerojatnije mliječnice, koje je, kako saznajemo, dobila od komšinice, nakon čega su se počeli javljati zdravstveni problemi.

Četiri dana trpjela je bolove te se javila na Odjel infektologije Kantonalne bolnice Zenica. Nažalost, i pored maksimalnih napora zeničkih ljekara, Esada je preminula.

Doktorica Eldira Hadžić s Odjela za infektivne bolesti zeničke bolnice ističe da je pacijentica primljena oko podne, a preminula je prije ponoći.

– Tijekom dana je dehidrirala, uključena je neophodna terapija, ali usprkos našim naporima, pacijentica je, nažalost, preminula – kaže dr. Hadžić.

Ističe kako obitelj nije odmah rekla da je preminula jela gljive.

– Čudna je cijela situacija s obzirom na to da jedan obrok, u ovom slučaju gljive, obično jede više članova obitelji. Ovdje je bilo drugačije. Imali smo više sličnih slučajeva, a u ovom sumnjamo da su gljive uzrokovale smrti – ističe ona.

Iako se u slučajevima kad pacijent izgubi bitku sa životom u bolnici, a nije u njoj boravio duže od 24 sata, radi obdukcija, obitelj je odbila obdukciju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte