Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

ZEMAN: Muslimane ne treba puštati kroz naša vrata, oni su trojanski konj, mogu razoriti strukturu Europe

Predsjednik Češke Miloš Zeman

Predsjednik Češke Miloš Zeman izjavio je danas da ne bi trebalo puštati muslimane u Češku isto kao što u Troju nije trebalo pustiti trojanskog konja i da bi Češka prije trebala platiti novčane kazne, jer neće izbjeglice nego ih primiti.

“Muslimane ne bi trebalo puštati kroz naša vrata isto kao što stanovnici Troje nisu trebali pustiti u svoj grad drvenog konja. Ako bi se to dogodilo, ovdje bi dobili zatvorene enklave. Radije bih platio kazne nego da primam izbjeglice”, kazao je Zeman u susretu sa žiteljima Hlučina na istoku Češke, javlja Beta.

Češki predsjednik je insistiranje Europe na mehanizmu relokacije i da i zemlje Višegradske četvorke koje to kategorično odbijaju prime muslimanske izbjeglice iz kampova u Italiji i Grčkoj usporedio s gubitkom suvereniteta Čehoslovačke u vrijeme kada je bila u Varšavskom paktu i komunistički satelit Sovjetskog Saveza.

“Suverenu državu karakterizira to koje građane, strane državljane prima na svoju teritoriju. Država kojoj je oduzeto pravo da o tome odlučuje gubi suverenitet. U takvoj poziciji smo već bili. Zašto da u njoj budemo ponovo? Zato sam kategorični protivnik migracijskih kvota. Bilo gdje u Europi, ne samo kod nas. Mogu razoriti strukturu našeg kontinenta”, rekao je Miloš Zeman./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte