Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Željka Cvijanović, kandidatkinja SNSD-a za članicu Predsjedništva BiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je u ponedjeljak navečer na Jahorini da je kandidat ove stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH međunarodna tajnica SNSD-a i aktualna premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.

“DNS je kao naš partner izrazio htijenje da to bude predsjednik te stranke Marko Pavić. Koliko znam, u posljednje vrijeme gospodin Pavić iz niza razloga nije spreman to prihvatiti i ostalo je da narednih dana završimo konsultacije s DNS-om”, rekao je Dodik novinarima.

On je naveo da je SNSD u značajnom obimu precizirao liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Zastupnički dom Parlamenta BiH na predstojećim općim izborima u BiH. “Mi ćemo u četvrtak, 10. srpnja, imati sjednicu Izvršnog odbora stranke i to potvrditi u skladu sa statutom”, najavio je Dodik.

Prema njegovim riječima, SNSD je u svim izbornim jedinicama održao sastanke i utvrdio određeni broj ljudi za izbore, a sada se radi na redoslijedu kandidata na tim listama. “Činjenica je da su sada izborne jedinice manje i da ih ima više nego što ih je bilo ranije, što donosi neke nove izazove za samu organizaciju stranke”, konstatirao je Dodik./Srna/ HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte