Hrvatski Medijski Servis

ZELENIKA ZA HMS: Komšić nam nudi titoizam i dominaciju Bošnjaka kao proeuropski koncept

Predsjednik širokobriješkog odbora HSS BiH Josip Zelenika komentirao je za Hrvatski Medijski Servis najavu predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića, o “kontraofanzivi sarajevske ljevice u nametanju građanskog koncepta u BiH, jer je, kako je rekao, etnički koncept uzrok sukoba i propadanja BiH”.

-Komšić priznaje da je ljevica koju je predstavljao on i ekipa iz SDP-a predvođena Lagumdžijom, propala, te da je potrebno iznaći izlaz iz nacionalizma koji ih je zahvatio i prirastao njihovim zavnobihskim srcima, kaže Zelenika za Hrvatski Medijski Servis.

Umjesto etničkog koncepta, na kojem je i nastala moderna BiH, Komšić nam, kaže Zelenika, nudi titoizam kao proeuropski koncept i poučava kako metoda „kopiranja“ nije poznata u politici, ali da moramo kopirati europski model građanskog društva prema kojem smo svi „Bosanci i Hercegovci“ navodeći bizarne primjere u maniri Slave Kukića.

-Čovjek koji je čak dva puta uzurpirao poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH uči nas suživotu i stvaranju „nove paradigme“ koja bi se trebala temeljiti na kvazi-ljevičarskom, a ustvari dominantno nacionalističkom stavu da je jedino rješenje građanski ustav, tj. buduća dominacija bošnjačkog naroda u BiH, kaže Zelenika za HMS.

Na tragu toga je, dodaje, i njegov stav da Dom naroda treba izgubiti svoju poziciju ravnopravnog doma u Parlamentu FBiH, čime bi hrvatski narod, kao i srpski u Federaciji BiH bio apsolutno marginaliziran od donošenja odluka – naravno, osim onih pojedinaca koji pristanu nositi teret ljevičarskog Sejde Bajramovića, ili još bolje – bosanskog Željka Komšića./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte