Hrvatski Medijski Servis

Zbog problema s grijanjem danas otkazana nastava u Oš Petra Bakule u Mostaru

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji danas je počela nastava. Iako se nagađalo kako će se zbog niskih temperatura odgoda nastave prolongirati za još nekoliko dana, nakon obavljenih konzultacija Ministarstva prosvjete, znanosti., kulture i sporta HNŽ s ravnateljima škola, predstavnicima sindikata drugim zainteresiranima, zaključeno je da nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku započne prema ranije donesenoj odluci, danas 11. siječnja 2017. godine. Dogovoreno je i da će školski sat bit skraćen na 30 minuta.

No, zbog problema s grijanjem u nekim školama nastava je i danas otkazana, kao primjerice u Oš Petra Bakule u Mostaru, javlja Prvi.tv

– Zbog zastoja u radu sustava grijanja škole u srijedu 11.siječnja neće biti izvođena nastava. Otklanjanje kvara je u tijeku, priopćili su iz spomenute škole.

Podsjetimo nastava u HNŽ-u je trebala započeti 9. rujna, no odgođena je na osnovu zahtjeva sindikata, ravnatelja i udruga roditelja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji te je sukladno tome ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Rašid Hadžović donio odluku kojom se početak nastave u ovoj županiji odgađa do srijede, 11. siječnja.

Kad i kako će propušteni sati biti nadoknađeni, odlučit će ravnatelji svake pojedine škole./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte