Hrvatski Medijski Servis

ZAUZELI PROSTOR VODSTVA PARLAMENTA Oporba ponovo blokira rad Narodne skupštine RS-a

Zastupnici oporbe ponovo su blokirali rad Narodne skupštine Republike Srpske. Uoči početka sjednice zauzeli su prostor iza stola skupštinskog rukovodstva, jer na sjednici Kolegija Narodne skupštine RS-a nisu prihvaćeni njihovi zahtjevi.

Isto su uradili i sinoć, u namjeri da fizički onemoguće rad parlamenta, jer su s dnevnom reda zasjedanja povučeni revizorski izvještaji, na čijoj raspravi insistiraju, prenosi Fena.

Zastupnici SDS-a, PDP-a i NDP-a uputili su prethodno Kolegiju Narodne skupštine tri zahtjeva, čije ispunjenje je bio uvjet za nastavak sjednice entitetskog parlamenta, čiji rad su sinoć fizički blokirali.

Jedan od triju zahtjeva je da se na dnevni red ove sjednice vrati izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o provedenoj financijskoj reviziji Konsolidiranog godišnjeg finacijskog izvještaja za korisnike proračuna RS-a u 2016. te Godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2017.godinu.

Zastupnici SDS-a PDP-a i DP-a traže i da nadležni ministri dostave odgovore na sva zastupnička pitanja za koje je prošao rok utvrđen Poslovnikom prije utvrđivanja dnevnog reda 21.redovite sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Treći zahtjev je da Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske odmah i urgentno uputi zahtjev-urgenciju i upozorenje u institucije obvezne osigurati stupanje na snagu odluka, odnosno svih akata usvojenih u Narodnoj skupštini Republike Srpske da urgentno i u razumno kratkom roku stvore uvjete za objavu ovih odluka koje do sada nisu objavljene radi njihove pravosnažnosti, kao i da o sadržaju zahtjeva-urgencije upozna javnost dostavljanjem kopije svim medijima.

-Ukoliko se ne ispuni minimum navedenih prijedloga smatramo da nisu stvoreni uvjeti za nastavak 21.redovitog zasjedanja Narodne skupštine RS-a – naveli su oporbenjaci u zahtjevu Kolegiju entitetskog parlamenta.

Neslužbeno, na sjednici Kolegija bilo je spremnosti da se prihvate dva zahtjeva, ali ne i vraćanje revizorskih izvještaja na dnevni red sjednice./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte