Hrvatski Medijski Servis

Zaustaviti gaženje ustavnih prava Hrvata!

Birajući Komšića po treći put za hrvatskog člana Predsjedništva BiH bošnjački arhitekti ove nelegalne i opasne podvale namjeravali su, koristeći se instrumentom brojnosti, Hrvate u Bosni i Hercegovini osporiti kao politički narod i svesti ih na status nacionalne manjine u državi u kojoj su konstitutivan i ustavotvoran narod.

Željko Komšić  po treći je put, ušao u Predsjedništvo BiH kao njegov hrvatski član. Čovjek kojega su Bošnjaci izabrali kao svojeg rezervnog člana Predsjedništva sada u tu instituciju ulazi kao veći Bošnjak od svih Bošnjaka kako bi se neustavnim patriotizmom dodvorio glasačima koji su omogućili da se grubo prekrši politička volja hrvatskoga naroda u cjelini.

Ovim neprijateljskim, podlim i nelegalnim činom hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini uskraćeno je pravo participiranja u instituciji koja predstavlja kolektivnog šefa države, prekršen je Ustav BiH, a samim time i Daytonski sporazum. Pod tepih je stavljena presuda Ustavnog suda BiH u predmetu “Ljubić” koja govori o legitimnom predstavljanju na svim administrativno-političkim razinama, a to naravno, obuhvaća i Predsjedništvo BiH.

Bošnjaci su Komšića izabrali jer im je Čović “smetao“ pa su, koristeći svoju brojnost odlučili po treći put instalirati Komšića i ignorirati 155 000 glasova koliko ih je dobio Dragan Čović od ukupno 180 000 Hrvata koji su izišli na izbore.

Kroz sinergiju medijske i vjerske mašinerije arhitekti Sejdinog nametanja uspjeli su u namjeri da Hrvatima kao konstitutivnom , jednakopravnom i državotvornom narodu pošalju snažnu političku poruku o tome tko je gazda u zajedničkoj nam državi. Bošnjaci ne odustaju od ostvarivanja svojih ratnih ciljeva koji bi zajedničku državu pretvorili u unitarnu zemlju s institucionalnom dominacijom bošnjačkog naroda.

Lagali su, koristili se govorom mržnje i huškali Bošnjake protiv Hrvata kako bi uspjeli u naumu da od hrvatskoga naroda produciraju „državnog neprijatelja broj 1“ i tako privole glasačko tijelo da glasuje protiv Čovića. On je po njima personifikacija onakve Bosne i Hercegovine kakvom je Hrvati u najvećoj mjeri zamišljaju. U ovoj cijeloj priči stoga nije toliko osobno bitan Sejdo Komšić koliko projekt obojen mržnjom i pokušaj derogiranja Hrvata kao političkoga naroda.

Hrvatske političke elite, s druge strane, trebaju još više i ustrajnije institucionalno djelovati kako bi spriječili gaženje političkih prava cijelog hrvatskog naroda kojemu bošnjačke elite pokušavaju oduzeti prefiks političkoga. Zbog toga je nužna sinergija političko-institucionalnog i medijskog djelovanja kako bi se ovoj surovoj, dugotrajnoj i teškoj političkoj borbi dao novi zamah.

U trenucima kada bošnjački kolektiv u većini svoga bića poziva Hrvate kojima se ne sviđa nametanje Komšića da se odsele u Hrvatsku ili druge zemlje Europske unije treba se još više, ustrajnije i odgovornije boriti protiv obespravljivanja Hrvata kao političkog kolektiviteta.

Komšićeva inauguracija kao kruna procesa političkog obespravljivanja Hrvata u BiH institucionalizira nelegalan izbor. Sada je, više nego ikada, vrijeme da se kroz sinergiju političkog, medijskog i diplomatskog djelovanja ustane protiv nepravde i odnosi u Bosni i Hercegovini vrate na početne daytonske pozicije./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte