Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

ZAEV: Makedonija će biti trideseta članica NATO

Makedonski premijer Zoran Zaev

Lider vladajuće Socijaldemokrstake stranke Makedonije i makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je na predizbornom skupu u Prilepu da će Makedonija postati trideseta članica NATO, da će započeti pregovore sa EU, riješiti problem s nazivom države, te da će građani biti gordi Makedonci.

Zaev je kazao je da će Makedonija pokazati da može da rješava probleme prijateljski i u dobrom duhu, te da je njena budućnost u EU i NATO, prenose makedonski mediji.

Lider oporbenog VMRO-DPMNE Nikola Gruevski je u Berovu, na skupu pred lokalne izbore koji će biti održani u nedjelju, 15. listopada, izjavio da VMRO-DPMNE planira otpisati dugove socijalno ugroženim obiteljima i da obitelji s nižim prihodima oslobodi plaćanja komunalija do 75 odsto.

Na predizobrnim skupovima lider Alijanse za Albance Zijadin Sela pozvao je birače da ne daju glas onima koji daju lažna obećanja, a kandidat za gradonačelnika općine Gostivar iz vladajuće stranke Albanaca Demokratske unije za integraciju /DUI/ Nevzet Bejta obećao je investicije u putnu infrastrukturu i poboljšanje uvjeta života.

Makedonsko Državno izborno povjerenstvo počinje danas distribuciju izbornog materijala općinskim izbornim povjerenstvima.

Predizborna kampanja bit će zaršena u petak, 13 listopada, u ponoć. Šesti lokalni izbori u Makedoniji bit će održani na 3.480 biračkih mjesta u 80 općina i u gradu Skoplju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte