Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Vujošević svjestan situacije, ali i umjereni optimista

Fotoreporter: AA/ Denis Zuberi

Košarkaška reprezentacija BiH u srijedu, 2. kolovoza, će utakmicom protiv Švedske početi pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Poslije velikih problema sa odazivom igrača u dres sa državnim grbom izbornik Duško Vujošević je jako zadovoljan onim što je potpuno “renovirana“ reprezentacija uradila tokom skoro mjesec dana priprema i umjereni je optimista pred prvu službenu utakmicu na klupi bh. tima.

Istovremeno Vujošević je svjestan da mladi momci, koji su odlučili da dođu na pripreme, tijekom kvalifikacija mogu ispoljiti neiskustvo, tako da u ovom trenutku nije mogao procijeniti gdje je njihov domet u pretkvalifikacijama.

“Blizu smo prvih službenih utakmica, ne volim da se vraćam u nazad, ali moram reći da smo svi bili iznenađeni, uznemireni i veoma zabrinuti sa brojem otkaza za ovu akciju. Međutim, ovi momci koji su tu pokazali su ogroman entuzijazam i sjajan odnos prema reprezentaciji. Pokazali su veliku želju da dobijaju utakmice. Za to su naporno radili svaki trening i u nekim uslovima, koji se tek poboljšavaju, dali svoj maksimum. I vrijeme kada se održavaju pripreme zahtjeva određenu žrtvu, ali su ovi momci i to prihvatili. Pošteno su radili, tako da s jedne strane ne treba izgubiti vezu sa realnošču i treba biti svjestan da smo dobro oslabljeni, da se svuda igra košarka i da nema više unaprijed dobijenih utakmica. Ovi momci po svom talentu, ponašanju i perspektivi, a oni su jedini koji su pokazali da su spremni da igraju za BiH, zaslužuju pažnju“, kazao je Vujošević.

Izbornik bh. tima dodao je da nikoga ne treba optuživati, nego ostaviti otvorena vrata da netko tko promijeni svoj odnos i mišljenje, može da bude u reprezentaciji BiH. Potom je objasnio na čemu zasniva svoj umjereni optimizam pred start službenih utakmica./AA/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte