Hrvatski Medijski Servis

VUČIĆ: Trebamo riješiti probleme s Albancima i Bošnjacima, Zapad me želi oslabiti

Ako napravimo osovinu mira i stabilnosti na liniji “sjever-jug” na zapadnom Balkanu, između dva najveća naroda, Srba i Albanaca, u sljedećih 100 godina riješili smo 80 posto naših političkih problema, izjavio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, prenose Večernje novosti.

“Ostaje nam još bitan odnos s Bošnjacima. Sve ostalo ćemo držati pod kontrolom”, rekao je Vučić za TV Pink, objašnjavajući zašto smatra izuzetno važnim unutarnji dijalog o Kosovu na koji je pozvao najširi krug aktera društvenog i političkog života u Srbiji.

Vučić nije želio komentirati tvrdnju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da se vojno-redarstvena operacija “Oluja” morala dogoditi kako bi se, kako je rekao, “spriječila nova Srebrenica”.

Istaknuo je kako nimalo nije uplašen time što je Hrvatska u Europskoj uniji i što mogu izgovarati takve stvari.

“Ali je mudrije da šutim. Mislim kako je to tvrdnja na koju je bolje ostati nijem. Bolje je biti gospodar svoje neizgovorene riječi, nego sluga teških izgovorenih riječi”, poručio Vučić.

Srbijanski predsjednik drži kako mnoge zapadne zemlje žele slabljenje snage i pozicije Vlade Srbije i slabljenje njegovog autoriteta kao predsjednika države “zato što bi tada drugima bilo lakše i kako bi Srbija bila laka moneta za potkusurivanje”. To se, rekao je, može vidjeti iz izjava raznih predstavnika administracija zapadnih zemalja.

“Oni znaju da neki ne mogu pobijediti, jasno im je. I, ne žele oni ne znam čiju pobjedu, već žele slabljenje Vlade Srbije, slabljenje osobnog autoriteta mog, kao predsjednika, zato što bi tada drugima bilo lakše”, rekao je Vučić.

Poručio je kako se njegova politika, koju nastavlja voditi, može sabrati u tri ključne riječi – neovisna, stabilna i ekonomski jaka Srbija.

“Moje su tri ključne poruke – Srbija će čuvati svoju neovisnost, svoju vojnu neutralnost i svoju suverenost u odlučivanju. Srbija će čuvati mir i stabilnost i razgovarati sa svima u regiji, da imamo mir i da imamo zajamčenu budućnost za našu zemlju te Srbija će nastaviti privlačiti investitore (…). Uvjeren sam da će ekonomske prilike u Srbiji biti sve bolje i bolje, što će vidjeti ljudi krajem godine u povećanju plaća i mirovina”, zaključio je Vučić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte