Hrvatski Medijski Servis

Vučić pozvao Putina u posjet Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručit će večeras ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu pismo za predsjednika Rusije Vladimira Putina, kojim šefa ruske države poziva da posjeti Srbiju, saznaje Tanjug.

Vučić je u pismu Putinu izrazio zadovoljstvo povodom obilježavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije, napominjući da će ovaj značajan jubilej, koji se navršava 23. veljače, biti zajednički obilježen nizom manifestacija u obje zemlje.

“Tijekom ovog dugog i često turbulentnog vremenskog razdoblja, ali i stolječima prije toga, srpski i ruski narod težili su uspostaviti čvrste duhovne, kulturne i ekonomske veze, zbog čega ih mi sada s ponosom smatramo iskreno prijateljskim”, stoji u pismu u koje je Tanjug imao uvid.

Predsjednik Srbije je u pismu naveo da su se “Srbija i Rusija, u različitim povijesnim okolnostima i izazovima, uvijek na istoj strani, borili da osnovne vrijednosti i vrline, koje zajednički njeguju, prevagnu nad politikama koje su prijetile slobodi i neovisnosti mnogih naroda u Europi i svijetu, hrabro i nesebično podnoseći najveću žrtvu”.

Srbija i Rusija, poručuje Vučić u pismu, danas imaju svjetlu tradiciju suradnje, razumijevanja i uzajamne potpore./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte