VUČIĆ NAKON RAZGOVORA S KOLINDOM: Srbi i Hrvati će se morati približavati u budućnosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u telefonskom razgovoru s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović kazao da će Srbija i Hrvatska morati imati dobre odnose, za što je potrebno mnogo vremena i truda.

Vučić, koji je predsjednici Hrvatske čestitao Badnje večer, rekao je da će, kakvu god kampanju Hrvati vodili protiv Srba, Srbija učiniti sve da se Hrvati u Vojvodini osjećaju sigurno.

On je dodao da se mora još mnogo toga uraditi za hrvatsku zajednicu u Srbiji i najavio da će se uskoro sastati s predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavom Žigmanovim.

Vučić je za Televiziju “Pink” rekao da je Hrvatska ekonomski ispred Srbije, ali da je ekonomija i u Srbiji u porastu i uvjeren je da će stići Hrvatsku.

Komentirajući podršku iz Hrvatske oporbenim prosvjedima u Beogradu, Vučić je rekao da o bivšoj hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor dovoljno govori to što je poručila da nikada neće odustati od tužbe protiv Srbije za genocid.

On je ocijenio da se zbog toga što je Srbija sve jača vodi kampanja protiv njega i Srbije.

Povodom izjave crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da Srbija zaoštrava odnose u regiji, Vučić kaže da je Srbija poštovala Crnu Goru, kao i sve druge zemlje u regiji.

“Od mene neće dočekati da im se ispričam 500 puta na dnevnoj razini, da bi netko bio zadovoljan. Srbija će jačati i neće ugrožavati nikoga drugog”, naveo je Vučić i dodao da Srbija izvozi ideje i da ima intelektualni kapacitet.

On je podsjetio da su neki ljudi željeli nedavno ući na teritoriju Crne Gore, ali da im nije dozvoljeno.

“Kako to zabranjujete, na osnovu kojeg akta? Mi ne dozvoljavamo kriminalcima da ulaze u našu zemlju, vidite da su sada počeli da se ubijaju po Beču”, rekao je Vučić, aludirajući na ubojstvo Vlade Roganovića u Beču./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img