Hrvatski Medijski Servis

VRIJEME DO KRAJA TJEDNA: Hladnije, u Bosni snijeg, u Hercegovini kiša

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za BiH za ovaj tajedna. U razdoblju od 20. veljače do 24. veljače preovladavat će oblačno vrijeme s snijegom i susnježicom u Bosni i kišom u Hercegovini.

U utorak prognozirane količine padalina u Hercegovini kretat će se od 15 do 30 mm, a u Bosni se u srijedu očekuje i do 15 cm snježnog pokrivača.

Temperature zraka u Bosni kretat će se između -3 °C i 4 °C, a u Hercegovini od 5 °C do 10°C.

U petak 23.2. maksimalne temperature u Hercegovini kretat će se do 13 °C.

U subotu 24.2., očekuje se prodor hladne zračne mase sa sjevera kontinenta, koja će uvjetovati hladno i nestabilno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Hladno vrijeme prema sinoptičkim kartama zadržat će se do kraja prognoziranog razdoblja.

U nedjelju 25.2. kao i početkom sljedećeg tjedna jutarnje prognozirane temperature zraka kretat će se od -17 °C do -10 °C, a u Hercegovini do -5 °C.

Početkom sljedećeg mjeseca zadržat će se i dalje hladno vrijeme. Najniže temeperature imat će vrijednosti od -8 °C do -2 °C, navodi se u dugoročnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte