Hrvatski Medijski Servis

Vozač pokušao prijeći nabujalu rijeku pa se proslavio

Vatrogasci iz Vrgorca, koji se nalazi na granici s Bosnom i Hercegovinom, na svojoj Facebook stranici objavili su scenu koja ih je zatekla kada su pozvani na intervenciju.

Naime, vozač je automobilom pokušao prijeći most, no to mu nije pošlo za rukom zbog nabujale rijeke Matice.

Vatrogasci su napisali i da je na kraju sve dobro prošlo jer su dojavu primili u 9.30, a intervencija je uspješno završena u 10.35 sati.

U akciji spašavanja učestvovala su trojica vatrogasaca, a komandir DVD-a Vrgorac Vinko Markotić je za “Slobodnu Dalmaciju” rekao:

– Momci su odmah izašli na teren. Vozač je sjedio na prozoru i čekao pomoć, a voda je počela pomalo ulaziti u automobil. Na cesti je bilo negdje oko 70 centimetara vode. Kada je vidio da se malo preračunao, počeo se vraćati unatrag. Međutim, zadnji točkovi su mu tom prilikom izašli s ceste i našao se nigdje, a voda je počela prodirati. Nije bilo nikakvih težih posljedica za vozača, no pričinjena je materijalna šteta na automobilu. Mi smo privezali, odnosno usidrili automobil, da ga voda ne bi dalje odnijela./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte