Hrvatski Medijski Servis

VITEZ: Novim prometnim pravilima zaštititi osnovce

Općina Vitez radi zaštitite učenika osnovnih škola u prometu trenutno provodi javnu raspravu o novom načinu reguliranja prometa pored škola, prenosi Drukčiji.ba.

Naime, kako je kazao Muhamed Rebihić, pomoćnik načelnika za poduzetništvo i lokalni razvoj, slična odluka već je jednom bila na Općinskom vijeću, a za nju nije bilo potrebnog broja glasova.

Nedovoljno glasova

Ovaj problem aktualan je posljednjih nekoliko godina i mi smo pokušavali poboljšati sigurnost djece oko osnovnih škola prije pet ili šest godina, ali za to nije bilo dovoljno glasova. Sad ćemo svima dati da kažu svoje mišljenje i da zajedno pokušamo iznaći neko rješenje koje će, prije svega, zaštititi djeci, ali i sve ostale učesnike u prometu – rekao je Rebihić.

Novom odlukom o reguliranju prometa ulica ispred ulaza u osnovnu školu bila bi proglašena jednosmjernom, njome bi se zabranio promet teškim teretnim vozilima, a dozvoljena brzina vožnje bila bi ograničena na 30 kilometara na sat.

Grafički prikaz

Reguliranje prometa utvrđeno je na osnovu grafičkog i analitičkog prikaza rješenja na regulaciji prometa u blizini osnovnih škola u Vitezu urađenog od Stipe Martinovića, stalnog sudskog vještaka prometne struke.

Podrška roditelja

Roditelji osnovaca pozdravili su ovakav potez Općine, s obzirom na to da ulicom ispred škole svakodnevno prolaze stotine djece. Iako ulica nije previše prometna, sasvim sigurno da sigurnost učenika mora biti na prvom mjestu. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte