Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO/ARGUMENTI: Ovog ljeta očekuje se rekordan broj turista u Hercegovini

U sinoćnjoj emisiji “Argumenti” predstavljene su glavne turističke destinacije i turistički potencijali Hercegovine, te analizirano što je učinjeno na promociji hercegovačkoh turizma, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Gosti emisije predsjednik Turističke zajednice HNŽ Andrija Krešić, direktor Parka prirode Blidinje Zdravko Kutle i dirketor Javne ustanove “Radimlja” Ane Vujinović kazali su kako se ove godine očekuje znatno veći dolazak turista u Hercegovinu nego lani, te da se očekuje rekordna turistička sezona.

Predsjednik TZ HNŽ Andrija Krešić kazao je kako je Hercegovina predstavljena na čak 8 turističkih sajmova u glavnim turističkim destinacijama u svijetu.

Direktor Parka prirode govorio je o novim sadržajima i ono što nudi Park prirode Blidinje, ističući kako iz godine ui godinu raste interes za taj hercegovački drgaulj.

Ante Vujinović govorio je o Stocu kao gradu koji ima čak 30 nacionalnih spomenika kulture zbog čega ga nazivaju “gradom muzejom”, te naglasio kako stolačka “Tarča” srednjovjekovni sajam koji u Stocu počinje 18 svibnja očekuje još veću posjećenost nego lani.

Kazao je kako je glavni problem to što Stolac nema ni jedan hotel zbog čega se turisti ne zadražaju u “gradu na Bregavi” duže od jednog dana.

Izrazo je nadu da će investitori prepoznati Stolac kao važnu turističku destinaciju u koju se isplati uložiti u izgradnuju hotela jer taj grad godišnje posjeti 25.000 turista, a taj broj stalno raste./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte