Hrvatski Medijski Servis

VIDEO/ ŽEPIĆ: Šušak je Graniću rekao da ne potpisuje sporazum u kojem nema Herceg Bosne

Akademik Božo Žepić: Uzroke sadašnjeg položaja Hrvata treba tražiti u povijesti. Screenshot Naša tv

Akademik Božo Žepić kazao je da uzroke sadašnjeg položaja Hrvata u BiH treba tražiti u onom što se događalo u vrijeme potpisivanja Washingtonskog sporazuma i onima koji su tada pregovarali i dogovarali rješenja u ime Hrvata, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Sudjelujući u sinoćnjoem političkom magazinu Argumenti Naše tv Žepić je naveo konkretan primjer koji pokazuje tko je i kako odlučivao u ime Hrvata.

-Mate Granić, (bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske, op hms) je pregovarao u Washingtonu o uspostavi Federacije BiH. Dobio je na papiru rješenje prema kojem nema više hrvatskog entiteta, nema više Herceg Bosne. Zvao je iz Washingtona, nije dobio Tuđmana, nego Gojka Šuška i rekao mu- ovdje nema hrvatskog entiteta, Herceg Bosne, na što mu je Šušak kazao: Pa promjeni to, založi se.

Granić mu je na to rekao: Princip je uzmi ili ostavi.- Ja to ne bih prihvatio niti bi potpisao, odgovorio mu je Šušak.- Ti ne bi, a ja bih i potpisao sam, odgovorio je Granić, kazao je Žepić, podsjećajući kako to sve piše u Granićevoj knjizi.

Mate Granič, inače je aktualni savjetnik predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Akademik Žepić je kazao kako smatra da je za Bosnu i Hercegovinu najbolje riješenje da se ona transformira u uniju triju republika./HMS/

About the Author
 1. Marko Reply

  Pričam ti priču. O sudbini Herceg Bosne odlučio je jedan čovjek A to nije ni Granić ni Šušak.

 2. Marko Reply

  Čuj nije dobio Tuđmana. Pa što ga nije zvao i zvao dok ga ne dobije.Ovako ispada da je Granić u sekundi i na svoju ruku odradi nas par stotina tisuća. Nije Granić ništa odradio bez Tuđmana. Izdaja prodaja itd

 3. Deen Reply

  Preživjeće Bosna sve.

 4. Deen Reply

  Znači treba podijeliti Bosnu.

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte