Hrvatski Medijski Servis

VLAISAVLJEVIĆ: Napad na Milovića govori o položaju neasimiliranih Hrvata na javnim servisima

Sanja Vlaisavljević, direktorica Centra za kulturu dijaloga

Federalna televizija, koja djeluje izvan zakona, bez zakonitog statuta, Upravnog odbora, menadžmenta i urednika, kojima je davno istekao mandat, pokrenula je pravu medijsku hajku protiv Tvrtka Milovića, koji je ovog tjedna odlukom Upravnog odbora BHRT-a izabran za urednika Dokumentarnog programa državnog rtv servisa, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Milović je proglašen fašsistom samo zato što je upozorio na manipulaciju brojem ubijene dijece u vrijeme opsade Sarajeva.

Urednik Dnevnik.ba Jurica Gudelj kazao je za Našu tv kako slučaj napada na Milovića pokazuje nedostatak kulture dijaloga i rigidnost i isključivosti koja dolazi iz Sarajeva. Podsjetio je na medijske hajke i napade na Nedžada Latića i profesora Envera Kazaza, koji pokazuju kako se ne dozvoljava bilo kakvo drugačije mišljenje.

Glavna urednica Radija Herceg Bosne Manuela Bojo kaže kako slučaj hajka protiv Milovića nije neočekivana.

– Sarajevski milje sve što dolazi od hrvatske politike, hrvatskih medija i Hrvata općenito, dočkuje na nož. Mi, njegove kolege, naravno podržavamo Milovića. Na njegovu mjestu ja bih bila zahvalna Federalnoj televiziji na njihovoj odluci o prekidu suradnje, budući se zna da Federalna televizija djeluje nezakonito, kazala je Bojo u Dnevniku Naše tv.

Direktorica Centra za kulturu dijaloga iz Sarajeva Sanja Vlaisavljević podsjeća kako je hajka na Milovića počela mnogo ranije i to činom negove kandidature za direktora BHRT-a. Kaže da zbog toga suspenzija suradnje Federalne televizije s Dokumentarnim programom BHRT-a na čijem će čelu biti Milović nije ništa iznenađujuće.

– Koliko god zastrašujuće zvučalo da je Federalni servis obustavio suradnju s BHRT-om radi imenovanja Tvrtka Milović za urednika Dokumentarnog programa s druge strane je briljantno što se to dogodilo jer nam to govori o zbilji realnosti položaja neasimiliranih sarajevskih Hrvata na BHRT-u, odnsno Federalnoj televiziji. Ovo što se dogodilo Miloviću treba otvoriti oči uprovođenju preventivnih akcija u srodnim narednim slučajevima, kazala je Vlaisavljević  u Dnevniku Naše tv. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte