Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO U Americi predstavljen futuristički vojni helikopter, pogledajte njegov prvi let

Čuveni američki vojni helikopter UH-60 Black Hawk dobio je svog nasljednika. Naime, tvrtke Bell Helicopter kako prenosi Index  predstavila je futuristički vojni helikopter nazvan V-280 Valor, a tom prigodom objavljena je i snimka njegovog prvog polijetanja.

Svoj futuristički izgled V-280 Valor duguje pomičnim rotorima, a prvi let obavljen je u ponedjeljak na Bellovom poligonu Amarillo u saveznoj državi Texas.

“Ne mogu biti više ponosan na napredak koji smo napravili s prvim letom Bellovog V-280 Valora. Prvi let dokazuje našu posvećenost prioritetima Ministarstva obrane koji se odnose na modernizaciju. Valor je dizajniran kako bi revolucionarizirao vertikalni uzlet i predstavlja transformacijsku letjelicu za sve izazovne misije koje će biti postavljene pred naše oružane snage”, rekao je Mitch Snyder, predsjednik uprave Bell Helicoptera.

U usporedbi s čuvenim Black Hawkom, Valor je veći i može primiti više ljudi. Konkretno, Valor prima četiri člana posade i još 14 vojnika pod punom ratnom spremnom, dok je Black Hawk uz posadu od četiri člana mogao prevoziti 11 vojnika pod punom spremom.

Očekuje se da će američko ratno zrakoplovstvo dotrajalu i zastarjelu flota Black Hawka zamijeniti upravo novim helikopterima Valor./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte