Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO Srbi i Hrvati zajedno proslavili nastupajući Božić u selu kod Šamca

Svečano je bilo u Gornjem Hasiću kod Šamca, gdje su Hrvati i Srbi sjeli zajedno za sto da proslave nastupajući katolički Božić, javlja Alternativna televizija.

Uz šasicu ljute, i prazničnu trpezu razgovarali su o svemu i svačemu, a ponajviše o problemima koje hrvatske povratnike muče.

“Ima još rasvjeta da se provede i imamo čišćenje puteva, nasipanje, dotjerivanje groblja i tako te ostale neke stvari još”, kaže Ilija Bratić, predsjednik MZ Gornji Hasić.

“Mi smo infrastrukturno dosta toga uradili. Imamo problem sa zdravstvenom zaštitom, sa mirovisnko invalidskom, imamo problem s obnovom stambenih jedinica i očekujemo pomak u tome”, rekao je Ilija Ivanović, zamjenik načelnika općine Šamac.

Načelnik Đorđe Milićević došao je s dobrim vijestima i obradovao hrvatske povratnike. Ulične rasvjete će, kaže, biti kao i zdravstvene zaštite.

“Već smo u dva navrata u drugoj polovici godine razgovarali i s ministarstvom i s nadležnim fondom kako bi se ovaj problem riješio, jer ozbiljan broj ljudi koji ovdje živi, a ne može ostvariti svoje zdravstveno osiguranje”, rekao je   Đorđe Milićević, načelnik općine Šamac.

Dobrim vijestima tu nije kraj. Početkom sljedeće godine gradit će se dvadeset povratničkih kuća uz pomoć Regionalnog stambenog fonda, saznaje ATV./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte