Hrvatski Medijski Servis

VIDEO/ SKANDAL U MOSTARU Poznatom hrvatskom fašistu Stjepanu Mesiću uručena nagrada “Mimar mira”

Poznatom hrvatskom fašisti i antifašisti Stjepanu Mesiću, koji je veličao NDH, a ustaški logor Jasenovac u kojem su pobijene desetine tisuća Srba, Židova, Hrvata i drugih nazivao radnim logorom, Centar za mir i multietničku suradnju, uručio je večaras priznanje “Mimar (graditelj) mira”, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Taj sramotan čin upriličen je večeras u mostarskom Starom gradu, a da skandal bude još veći Mesić je predstavljen “prijateljem Mostara”.

Osim veličanja NDH, Mesić se iskazao i kao dugogodišnji lobist i promotor unitarne BiH i saboter prava Hrvata u BiH, čime je, vjerojatno, također, “zaslužio” prinanje.

Podsjetimo, u vrijeme dok je Mesić bio predsjednik Hrvatske, Hrvati u BiH su gotovo dekonstiuirani, kroz ustavne amandmane i izborna pravila koje je nametnuo visoki predstavnik Wolfgang Petritsc, zahvaljujući kojim su u dva navrata bošnjačke stranke formirale vlast u Federaciji BiH, bez predstavnika Hrvata. Osim tog pravnog nasilja Mesić je podržao i fizičko nasilje prema njegovim sunarodnjacima u BiH, koje se ogledalo u napadu SFOR-a na Hercegovačku banku i njezino uništenje, što je rezultiralo značajnim slabljenjem financijske osnove Hrvata u BiH.

Prije dolaska u istočni Mostar, Mesić je posjetio Bihać gdje je bulaznio o omiljenoj temi sarajevskih medija- trećem entitetu. Njegova teza je, blago govoreći idiotska- kako bi Hrvati kad bi se uspostavio treći entitet nestali iz BiH.

Iako se u Deklaraciji Hrvatskog Narodnog sabora, ističe zalaganje za preustroj BiH u federalnu državu u kojoj bi postojala i većinski hrvatska federalna jedinica, koja bi uključivala većinski hrvatska područja Posavine, Središnje Bosne i Hercegovine, Mesić uporno ponavlja laži, ugodne uhu sarajevskih medija, kako bi “treći entitet obuhvatio samo dio Hercegovine”, pitajući se “a što bi bilo onda sa Hrvatima u srednjoj Bosni, Posavini, Sarajevu…”/HMS/

About the Author
  1. Anonimno Reply

    Jednog dana kad ovaj dikobraz umre taj dan ce bit povijesni za hrvate.mialim da na kugli zemaljskoj nema naroda koji moze trpit koliko hrvati.dokle vise ce ova pokretna kosturnica bit u zivotu.

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte