Hrvatski Medijski Servis

VIDEO Poplava u Ninu uništila solanu, radnici evakuirani, građani pozvani da ne izlaze iz domova

Oko 20 sati evakuirano je petnaestak radnika Cromarisa i Solane Nin koji su zbog urušavanja i ulegnuća poplavljene ceste ostali zarobljeni u pogonima, potvrdio je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, zamjenik župana Šime Vicković.

“Iako su se ljudi sami organizirali i pokušali se izvući, nismo željeli riskirati da se nekome nešto dogodi te smo u pomoć pozvali pripadnike HGSS-a koji su napravili svojevrsni ponton i na sigurno izvukli sve radnike”, kazao je Vicković, prenosi Hina.

U Ninu najgora situacija u županiji

Dodao je da je trenutačno u Ninu najgora situacija u Zadarskoj županiji, ali nitko nije ugrožen i sve je pod kontrolom. Ujutro će se znati pravi razmjeri ove elementarne katastrofe i prema tome će se odlučiti što su prioriteti, kazao je.

“Vojska nam stoji na raspolaganju, tu su i vatrogasci te brojni volonteri. Za sutra su dolazak najavili još neki ministri kako bi se sami uvjerili što nam je najpotrebnije,” rekao je Vicković.

Srušen pješački most

U Ninu je danas tijekom dana snaga bujice srušila pješački most. “Srušen je most u Ninu, iz Nina prema Ždrijacu i Vrsima”, napisao je čitatelj Indexa.

“Nin je inače totalno odsječen od kopna, mostovi srušeni ili poplavljeni. Nema struje, nema vode”, dodao je.

Na stranicama grada stoji obavijest o izvanrednom stanju

“Zbog velikih poplava nastalih kišnim nevremenom, molimo sve građane da ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova te izbjegavaju korištenje prometa zbog vlastite sigurnosti. Sve službe su na terenu te rade sve što je u njihovoj moći da bi se stanje čim prije normaliziralo. Za sve poteškoće možete se obratiti kriznom stožeru u zgradu Doma kulture u Ninu (Trg hrvatskih branitelja 1, Nin)

Obavještavamo građane da se sutra, 12. rujna 2017. godine, otkazuje nastava u OŠ Petar Zoranić te neće raditi niti dječji vrtić u Ninu.

Građanima koji žive na području stare jezgre Grada Nina (otok) preporučuje se da ne piju vodu iz slavina te ih obavještavamo da mogu preuzeti pitku vodu u zgradi Gradske uprave u Ninu (Višeslavov trg 1, Nin)”, piše na web stranicama Grada Nina./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte