Hrvatski Medijski Servis

VIDEO Pogledajte snimak sukoba makedonske policije i terorista u Kumanovu

Makedonska policija objavila je snimak akcije u Kumanovu tijekom koje je neutralizirana skupina terorista.

Na snimku se vide pripadnici policije u akciji, ulične borbe, kao i zarobljavanje nekolicine terorista. Također se vide i mjesta najžešćih sukoba s teroristima i zaplijenjeno oružje.

U subotu je tijekom čitavog dana trajao sukob makedonske policije i naoružane skupine koja se suprotstavljala pucnjima iz automatskog oružja, snajpera i granatama.

Policijska akcija u Kumanovu trajala je gotovo 30 sati.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Ivo Kotevski je rekao da je policija pronašla tijela 14 terorista u uniformama.

“MUP radi na identificiranju poginulih terorista. Teroristička skupina je brojala više od 40 ljudi, a teroristi su planirali napade na makedonske institucije”, izjavio je Kotevski.

Tragovi bojnog polja u kumanovskom naselju Divo na sve strane – garež, čaure, porušene kuće, razbijeni krovovi, izrešetani zidovi, vrata i prozori, prenosi B92.

Osumnjičeni za organiziranje terorističke skupine koja se sukobila s policijom u Kumanovu nisu poznati samo po zapovijedanju paravojnim formacijama u regiji.

Oni se blisko povezuju i s pojedinim albanskim politilčarima s Kosova i Makedonije, prenijela je Radio-televizija Srbije.

Ivo Kotevski naveo je da su lideri skupine koja je otkrivena u Kumanovu Muhamed Krasnići, takozvani “Zapovijednik Mališeva”, Mirsad Ndrecaj – “Zapovijednik NATO”, Sami Uškini – “Zapovijednik Sokoli”, Beg Rizaj – “Zapovijednik Begu” i Deme Šehu – “Juniku”, sva petorica s Kosova./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte