Hrvatski Medijski Servis

VIDEO Neviđeni govor mržnje Dragana Markovine: „U Splitu živi hercegovački šljam – Dalmatinci su podli ljudi!“

Glavni čovjek Nove ljevice Dragan Markovina iskazao je do sada u Hrvatskoj neviđeni rasizam, ksenofobiju i govor mržnje.

Portal Sloboda.hr došao je u posjed više snimaka u kojima Dragan Markovina vrlo grubo i vulgarno, pokazuje svoju netrpeljivost i mržnju prema ljudima na temelju njihove vjerske, nacionalne, regionalne i spolne pripadnosti.

Za početak vam donosimo snimku u kojima je Dragan Markovina “počastio” Dalmatince, okarakteriziravši ih kao “maliciozno podle ljude”, te Splićane hercegovačkog podrijetla nazvavši ih “hercegovačkim šljamom”.

Ono što valja jasno istaknuti je pamfletizam stranke Nova ljevica, piše portal Narod.hr. Naime, stranka Nova ljevica, čiji je šef upravo Dragan Markovina, u svojim temeljnim načelima ima stavku koja kaže da se Nova ljevica zalaže za “suprotstavljanje sve prisutnijem širenju netrpeljivosti prema „drugima i drugotnima“ i toleriranju govora mržnje”.

VIDEO govora mržnje Dragana Markovine:

/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte