Hrvatski Medijski Servis

VIDEO Mladoženja stranac oduševio govorom na hrvatskom

Prije nekoliko dana čitatelje je oduševio mladoženja koji je na svom vjenčanju iznenadio goste progovorivši na sjajnom hrvatskom jeziku, iako naš jezik ne zna, piše croexpress.eu.

Iznenađena je bila i njegova supruga; kao što se moglo vidjeti na snimci, ni ona nije imala pojma što on to sprema.

Ninosov govor nas je sve šokirao, a posebno mene. Zna on koju riječ i sastaviti koju rečenicu, ali kada je držao onaj govor ostala sam bez riječi. Izgovor mu je, iskreno, bolji nego moj! A trebalo je hrabrosti stati pred 270 gostiju i držati govor na hrvatskom“, kaže  Marija, supruga Ninosa Hanne (29).

Oboje rođeni u Njemačkoj

Mariji je 27 godina. Ona je porijeklom iz Livna, a rođena je u Berlinu kao treće od šestero djece. Roditelji su djecu 1998. poveli iz Berlina u Augsburg. I tamo je 2005. godine započela velika ljubav. U školi je Marija upoznala Ninosa. Četiri godine kasnije postali su par. Ninos je porijeklom iz Asirije, dijela bivše Mezopotamije u kojem se još uvijek priča jezik kojim je govorio Isus Krist – aramejski.

Rođen je u Augsburgu, gdje će bračni par nastaviti svoj život. Ninos je poduzetnik – bavi se prodajom iz iznajmljivanjem nekretnina, a Marija radi s njim.

Marija i Ninos često i rado odlaze kraj Livna, u selo Lusnić. Ondje živi njen ujak Vinko, koji, priča nam Marija, sanja o velikom stadu ovaca i Ninosu svakom prilikom nudi da ostavi svoj posao i dođe u Lusnić biti čoban. Ninos to nije mogao ne spomenuti u svom govoru kojeg je pogledalo više od 300 tisuća ljudi.

Ninos se je oduvijek zanimao za naš jezik. On nije tip da dođe na ljeto u Livno i da ne može sa svojim ujakom Vinkom progovoriti. I zato je rekao – doći će taj dan kada će moći pričati hrvatski s nama. I doći će, vjerujte mi“, kaže sretna mladenka.

Ona i Ninos su presretni što je video njegovog govora pogledalo tako mnogo ljudi.

Ljubav ide preko granica kao što vidite, nema veze odakle je tko“, zaključuje je sugovornica.

Mladi bračni par planira malo putovati po svijetu, a zatim i zasnovati obitelj. U dugoročnim im je planovima izgraditi dvije kuće, jednu u Splitu, a drugu u Livnu gdje će u budućnosti uživati sa svojom djecom i obitelji.

Mi im želimo svu sreću!

/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte