Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Velšanin proizveo najljuću papričicu ikada: “Može ubiti čovjeka”

Velšanin Mike Smith, inače vlasnik trgovina voćem i povrćem, tvrdi da je proizveo najljuću papričicu ikada, koja “može ubiti onoga tko je proba”, donosi Daily Post.

U suradnji sa sveučilištem kreirao je papriku čija ljutina iznosi nevjerojatnih 2,5 milijuna jedinica na Scovillovoj skali. Za ilustraciju, prosječna jalapeno paprika je ljutine od 8.000 jedinica na toj skali.

Smith je svoj pothvat prijavio za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda. Dosadašnji rekord iznosio je 2,2 milijuna jedinica ljutine, koja se mjeri količinom kapsaicina u paprici.

Velšanin je izjavio da je pokušao staviti dijelić paprike na jezik, no nakon desetak sekundi ju je morao pljunuti. “Gorio mi je jezik”, kazao je.

Inače, tolika ljutina kod nekih ljudi može uzrokovati anafilaktički šok i blokadu dišnih puteva, ističu stručnjaci. Točna je stoga Smithova izjava kako takva paprika može ubiti čovjeka. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte