Hrvatski Medijski Servis

Veliki broj članova napustio je SDP, a neki su i izbrisani iz stranke zbog kriminala

Popis članova koji su napustili SDP BiH je dug, a novinari N1 su analizom dokazali kako je određen broj ljudi iz ove političke opcije otišao i zbog kriminalnih radnji.

Jedan od onih koji su izbrisani iz članstva stranke je Alen Lipovača, vijećnik u Općinskom Vijeću Bosanska Krupa. Bivši pomoćnik ministra u Ministarstvu energetike, industrije i rudarstva Tuzlanske županije Bahir Imamović, koji je uhićen zbog primanja mita, a potom osuđen na dvadeset mjeseci zatvora, također je izbačen iz stranke. SDP se i nedavno u povodu uhićenja bivšeg visokog stranačkoga dužnosnika i državnog ministra Damira Hadžića oglasio priopćenjem u kojem je poručeno da “svako treba odgovarati za svoje postupke, bez obzira na to o kome je riječ i na kojoj poziciji se nalazi”.

On je i dalje član stranke. Stranku su svojom voljom, podsjećamo, tijekom godina napustili Hanka Vajzović, Emir Suljagić, Reuf Bajrović, Dževad Bećirević, Bakir Hadžiomerović, Mirsad Đapo, Slobodan Popović…

Najveći broj članova otišao je kada je Željko Komšić napustio SDP i formirao DF. Iako se i dalje razgovara o ujedinjenju ovih dviju stranaka, to se još uvijek nije dogodilo. Pregovori o toj temi i dalje su u tijeku./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte