Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

VELEPOSLANSTVO SAD: Odluka Skupštine RS o vojnoj neutralnosti nije u njihovoj nadležnosti

Odluka Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) o vojnoj neutralnosti nije u okvirima nadležnosti NSRS-a. Prema Daytonskom sporazumu, vanjska politika je u isključivoj nadležnosti državnih institucija – istakli su danas iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD u BiH povodom usvajanja Rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenja vojne neutralnosti RS-a u Narodnoj skupštini RS, prenosi Fena.

Kazali su da je članstvo u NATO-u svakako pitanje iz oblasti vanjske politike i obrane, kao i to da su relevantne odluke u vezi s NATO integracijama BiH već donesene od nadležnih državnih institucija, uključujući i Predsjedništvo BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Također, dodali su da bi se bilo kakav budući dijalog o ovom pitanju trebao odvijati u okviru relevantnih institucija na državnoj razini.

U izjavi za Fenu poručili su da su euroatlanske integracije najbolji način da se u BiH osiguraju sigurnost, stabilnost i prosperitet./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte