Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

V. BRITANIJA Kraljica Elizabeta II napravila korak ka prepuštanju javnih dužnosti princu Charlesu

Britanska kraljica Elizabeta II

Britanska kraljica Elizabeth II napravila je značajan korak ka prepuštanju službenih dužnosti svom sinu princu Charlesu, kada je tron ostavila njemu tijekom obilježavanja dana sjećanja na poginule britanske vojnike, javlja AFP.

Prvi put tijekom svoje vladavine sve je posmatrala s balkona, a princ Charles je preuzeo njenu ulogu tijekom ceremonije, zajedno s ostalim članovima vladajuće obitelji te najvišim državnim dužnosnicima.

Ovaj korak se shvaća kao najava reduciranja njenih javnih aktivnosti, obzirom na njenu dob. Britanska kraljica Elizabetha II ima 91 godinu, a njen muž Phillip (96) se već povukao iz javnog života u kolovozu ove godine.

Ove godine kraljica se pojavila na 22 posto manje događaja nego godinu ranije. Više od milijun ljudi iz britanske imperije je poginulo tijekom Prvog svjetskog rata, ali je dan sjećanja tradicionalno postao vrijeme sjećanja na sve poginule britanske vojnike./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte