Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK / UŽAS Ženu progutao piton od 8 metara

Na indonežanskom otoku Muna ženu je progutao piton od 8 metra, a prema informacijama koje je objavio AP, ženu je prvo ugrizao, ugušio je svojim tijelom, a zatim je progutao.

Video koji je objavio Washington Post prikazuje indonežanske seljake koji su otvorili stomak pitona kako bi izvadili tijelo Va Tibe, 54-godišnje majke dvoje djece.

Ovo je drugi slučaj u godinu dana, da je piton progutao cijelo tijelo svoje žrtve.

Va Tiba je napustila svoj dom kako bi posjetila kukuruzno polje koje je udaljeno oko kilometar od njene kuće, okružene liticama, pećinama i određenim brojem mrežastih pitona, najdužih zmija na svijetu.

Ove zmije se hrane malim sisarima, a napadi na ljude trebali bi biti jednako rijetki kao i dobitak na lutriji.

Kako se nije vratila, njena sestra je otišla da je potraži, ali je pronašla samo otiske stopala, njenu baterijsku lampu, mačetu i papuče.

U jutarnjim satima sledećeg dana, oko 100 ljudi iz sela Persiapan Lavela počelo je pretraživati polja, a zmiju su pronašli nekoliko desetina metara od Tibinih stvari.

Piton je bio dugačak 8 metra i tako naduven jedva se pomjerao. Seljaci su ubili zmiju i pažljivo je presjekli mačetom.

Razdvojili su meso zmije, a Tibino tijelo je bilo netaknuto unutar zmije, obučena baš kao što je bila kada je otišla da provjeri kukuruz.

Žena najverojatnije nije umrla unutar zmije. Piton osigurava svoj pljen sa ugrizom, a zatim obavija svoje tijelo oko žrtve, sve dok se žrtva ne uguši, a zatim ga proguta./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte