Hrvatski Medijski Servis

Usvajanje proračuna Vlada FBiH će čekati do sredine siječnja

Vlada FBiH čekat će do sredine siječnja da Parlament FBiH eventualno usvoji propačun ovog bh. entiteta za ovu godinu prije nego što donese odluku o privremenom financiranju, kazali su za Dnevnik.ba u Vladi.

– Ima još malo vremena, s obzirom na to da u siječnju idu isplate iz prosinca – dodaju.

Istovremeno, prema neslužbenim informacijama, s obzirom na novogodišnje praznike, nije bilo nikakvih kontakata predstavnika parlamentarne većine, prvenstveno SDA i HDZ-a BiH, kako bi se našlo neko rješenje za krizu, a prvi neformalni kontakti očekuju se krajem tjedna, piše Dnevni avaz.

Podsjećamo da je 28. prosinca 2017. propala izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH jer su prisustvo odbili zastupnici Kluba HDZ BiH-HNS te je dnevni red pao, a time je FBiH ostala bez usvojenog proračuna za 2018. godinu u zakonskom roku.

Iz Kluba HDZ BiH-HNS zamjerili su što su partneri iz SDA na sjednici prije ove glasali za to da u dnevni red bude uvrštena inicijativa kojom se ide ka brisanju etničkih prefiksa iz naziva javnih poduzeća, prije svega iz naziva „Hrvatske telekomunikacije Mostar“ i „Elektroprivreda HZHB“.

Zbog ovoga je odgođena sjednica Doma naroda. Premijer FBiH Fadil Novalić (SDA) pozvao je potom da sjednice budu održane tijekom proteklog vikenda, što je odbila predsjedavajuća Doma naroda Lidija Bradara (HDZ BiH)./HMS

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte