Hrvatski Medijski Servis

URUŠAVANJE SDA: U Krajini SDA skoro i ne postoji, u Sarajevu turbulentno, a u TŽ stranku “progutao” Mirsad Kukić

Foto: Zurnal.info

„Mirso Kuko, tebe ljudi vole“, zapjevao bi federalni ministar policije Aljoša Čampara svaki put na početku telefonskog razgovora sa svojim kolegom Mirsadom Kukićem. Danas Čampara pjeva druge pjesme. I to u medijima koji još uvijek vjeruju  njegovim informacijama, poluinformacijama, a najčešće dezinformacijama, piše Zurnal.info.

Ljudi, dakle, po ministru Čampari i njegovim SDA medijima prestali su voljeti Mirsada Kukića. Dvadeset i pet godina im je trebalo da se uvjere da je Kukić kriminalac, a ne zvijezda vodilja kojoj bi, kako reče voditeljica stranačkog skupa sa videa u prilogu, svi Banovićani „trebali dati po jednu godinu života“. I sada, kada su svi shvatili sve, SDA se počela urušavati.

U Krajini SDA skoro i ne postoji. Imaju Vladu, ali nemaju većinu u Skupštini. Na posljednjim lokalnim izborima osvojili su samo Sanski Most, a izgubili su u Bihaću, Bužimu, Ključu, Cazinu, Kladuši… Uvedena su povjerenstva u općinske organizacije, a glavnu riječ u Stranci vodi Hamdija Abdić Tigar, optuženi za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića.

U tradicionalno zelenom Ze-do kantonu izgubili su Visoko, Maglaj i Zenicu, koji su godinama bili bastioni te stranke. Izgubili su izbore od svojih bivših kadrova  Fuada Kasumovića i Amre Babić.

U Tuzlanskom kantonu SDA je osvojila samo male općine, dok su izgubili bitke u Tuzli, Živinicama, Kalesiji, Lukavcu, Gračanici i Gradačcu. Jedini uspjeh stranka je doživjela u Kantonu Sarajevo, ali ih je i tu nedavno napustio Elmedin Konaković, kantonalni premijer kojeg su oni imenovali.Bakir Izetbegović je na dobrom putu da uništi čedo svoga oca, piše uz ostalo Zurnal.info./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte