Hrvatski Medijski Servis

Umro Neđo Kovačević, član prve postave Mostar Sevdah Reuniona

Tužna vijest stigla je iz Beograda, nakon duge bolesti umro je poznati mostarski glazbenik i bivši član kultnog Mostar Sevdah Reuniona, Nedeljko Neđo Kovačević.
Kovačević je rođen 28. aprila 1945. godine u Mostaru, a preminuo je danas, 13. siječnja 2018. godine u Beogradu. Vijest o Neđinoj smrti zatekla je mnoge Mostarce širom svijeta, ali i sve one generacije koje su uživale u njegovom muziciranju, mnoge koji su ga osobno poznavali, piše portal Klix.ba.

Nenadmašni maestro na violini desetljećima je oduševljavao mnoge, a pamti se kako je osamdesetih bio i šef Orkestra Radio televizije Sarajevo.

Ipak, ostat će upamćen zbog desetak godina provedenih u čuvenom Mostar Sevdah Reunionu.

Taj najplodonosniji period Mostar Sevdah Reuniona, kao i Neđin dalji glazbeni rad, historija će zapisati kao izuzetno važan za promociju i modernizaciju tradicionalne bosanske sevdah muzike. Kovačević je u tom procesu bio neizostavni dio.

Otišao je vrhunski glazbenik, pjevač, ali i prava legenda grada na Neretvi, jedan od onih po kojem se Mostar poznavao i ponosio.
/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte