Hrvatski Medijski Servis

“Ulica protiv ulice” trinaestu godinu zaredom u Širokom Brijegu

Novo izdanje dječjega malonogometnoga turnira “Ulica protiv ulice” počinje u četvrtak u Širokom Brijegu.

Mjesto održavanja ne mijenja se ni ove godine te će djeca svoje nogometne vještine moći iskazati na dječjem igralištu vrtića “Trnoružica” na Zorićevini.

Ovaj sada već tradicionalni turnir održava se 13. godinu zaredom, a sve to zahvaljujući par entuzijasta, točnije, trojici braće – Frani, Andri i Vladi Hrkaću. Braća Hrkać bivši su sportaši i uspješni sportski djelatnici, koji su ponukanipraznim igralištima i ulicama bez djece, prije 13 godina odlučili pokrenuti svoju revoluciju.

Sve je počelo iz njihove želje da se djecu probudi i da ih se vrati prvotnom obliku socijalizacije – druženju uživo uz igru i smijeh. Koliko su bili uspješni u tome pokazuje i činjenica da je iza njih 12 uspješno održanih turnira, a i ovaj nadolazeći zasigurno obećava.

Želja je braće Hrkać da na današnju djecu prenesu duh djetinjstva koji su oni živjeli, a to pokazuju i neka vrlo jednostavna “ulična” pravila turnira:

Tri kornera čine penal.

Ako igrač u svojoj polovici rukom dirne loptu – također penal.

Penali se pucaju s gola na gol bez golmana.

Natjecanje je, nadalje, organizirano u četiri kategorije:

8 do 10 godina
10 do 12 godina
12 do 14 godina
14 do 16 godina.

Igra se po skupinama ovisno o tome koliko ekipa u kojem uzrastu bude prijavljeno. Kotizacije za ovaj dječji turnir nema jer, kako organizatori tvrde, jedino su važna djeca, njihov povratak nogometu i razvijanje sportskoga duha.

“Ulica protiv ulice” najmasovniji je turnir ovakvoga tipa u Bosni i Hercegovini. Traje četiri dana, od četvrtka 21. do nedjelje 24. lipnja, a prijave se mogu izvršiti putem službene Facebook stranice Ulica protiv ulice ili na broj 063 606 716 do srijede u ponoć.

Organizatori su osigurali vrijedne nagrade za najbolje, ali i odličnu zabavu za sve koji odluče doći i uživo ispratiti ovaj događaj./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte