Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

UBOJSTVO GENERALA HVO-A VLADE ŠANTIĆA: Uskoro odluka o pritvaranju Tigra i ostalih

O predmetu ubojstva HVO generala Vlade Šantića iz Bihaća nastavit će se voditi rasprava na Županijskom sudu u Bihaću iako je Tužiteljstvo USŽ tražilo izuzeće.

Zahtjev za izuzeće Županijskog suda u Bihaću je odbijen, potvrdio je Džemal Jodanović, stručni suradnik krivičnog odjeljenja suda..

Tužitelj Husein Huzejrović prvo je tražio izuzeće suca za prethodni postupak Reufa Kapića nakon što je on odbio zahtjev Tužiteljstva za određivanje pritvora Hamdiji Abdiću, Jasmiru Topalu, Dedi Karabegoviću, Enveru Keranoviću i Ramizu Bajramoviću, osumnjičenim za ubojstvo Šantića. Nakon toga tužitelj Huzejrović je od Vrhovnog suda FBiH tražio prenošenje nadležnosti na neki drugi sud u Federaciji BiH, piše Oslobođenje.

– Dana 29.12.2017.godine Vrhovni sud FBiH je, odlučujući o prijedlogu KT USŽ-a za prenošenje mjesne nadležnosti na drugi stvarno nadležni sud na području druge županije, u predmetu Hamdija Abdić i drugi, donio rješenje kojim je navedeni prijedlog KT USŽ-a odbio kao neosnovan, naveli su iz suda.

Sudac Reuf Kapić uskoro bi trebao zakazati nastavak ročišta kako bi donio novu odluku o određivanju pritvora, jer je prošlu njegovu odluku poništilo Krivično vijeće./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte