Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

U SLUŽBI RUŠITELJA DRŽAVE Srbi iz bošnjačkih stranaka traže smjenu Puzigaće

Slaviša Ćućur ( SDP) među podnositeljima zahtjeva za smjenu Puzigaće

Četiri, od ukupno 13, delegata u Klubu Srba iz bošnjačkih stranaka Slaviša Šućur ( SDP) Predrag Kojović ( Naša stranka) Draženka Subašić ( DF) i Vesna Saradžić i uputila su predsjedavajućoj Doma naroda Parlamenta F BiH Lidiji Bradari zahtjev za smjenu dopredsjedavajućeg Doma naroda Drage Puzigaće.

Potpisnici zahtjeva traže da se smjena Puzigaće i imenovanje novog dopredsjedavajućeg Doma naroda FBiH uvrsti u dnevni red redovne sjednice zakazane za 26. srpnja.

Foto: Vijesti.ba

Razlog zahtjeva za smjenu je što je Puzigaća( SNSD) zajedno s predsjedavajućom Doma Lidijom Bradarom ( HDZ BiH proglasio zakon bošnjačkih stranaka o Izbornim jedinicama i mandatima Parlamenta FBiH štetnim po vitalni nacionalni interes konstitutivnih naroda, zbog čega je za njegovo usvajanje bilo potrebno osigurati većinu glasova izaslanika Doma naroda, koja bi uklučivala i dvotrećinsku većinu u svakom od klubova.

Kako su bošnjačke stranke shvatile da to neće biti moguće jer u Klubu Hrvata sjedi dotrećinska većina izaslanika iz HNS-a odnosno onih koji su izabrani hrvatskim glasovima, napustili su dvoranu Federalnog parlamenta pa sjednica nije ni održana, čime je pokušaj usvajanja protuustavnog zakona o izbornim jedinicama i mandatima u Parlamentu FBiH propao.

Bošnjačke stranke i nakon današnjeg debakla njihovog plana pretvaranja Federacije BiH u bošnjački entitet, očito nastavljaju nasrtati na ustavno uređenje BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte