Hrvatski Medijski Servis

U Mostaru 6. Kongres anestetičara

U Centru za kulturu grada Mostara od 21. do 23. rujna 2018. godine održat će se 6. Internacionalni Kongres anestetičara u organizaciji Udruženja anestetičara, med.sestara /tehničara intenzivne terapije, reanimacije, urgentne medicine i transfuzije” PULS” BiH.

Najavljeno je oko 300 sudionika, predstavnika- predsjednika udruženja iz BiH, zemalja regije, te Francuske i Švedske.

Među njima su i predsjednik Svjetske federacije (IFNA –e ) medicinskih sestara i tehničara na anesteziji Pascal Rod, predstavnica IFNA-e za Balkan Zorica Kardoš, dr. med. znanosti iz Švedske Vedrana Vejzović, te brojni drugi eminentni svjetski stručnjaci iz ove oblasti.

Tijekom tri dana Kongresa bit će prezentirano 90 stručnih radova iz oblasti anestezije, reanimacije, intenzivne njege, terapije bola, urgentne medicine i transfuzije.

Prema riječima predsjednika udruženja PULS u BiH Mevludina Babajića, ovogodišnji Kongres fokusiran je na obrazovanje i specijalizaciju anestetičara i intenzivista, te problem nepriznavanja koeficijenta, s kojim se suočavaju specijalisti ove struke u cijeloj regiji.

Svečano otvaranje Kongresa najavljeno je u petak 21. rujna 2018. godine u 18 sati./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte