Hrvatski Medijski Servis

U Kozarskoj Dubici vjernici obilježili blagdan Uzvišenja Svetog Križa

Članica Predsjedništva HDZ BiH i savjetnica ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Marija Rapo nazočila je danas  obilježavanju patrona župe Uzvišenja Svetog Križa u Kozarskoj Dubici. 

Svetu misu predvodio je biskup banjalučki  Franjo Komarica, koji je nakon misnog slavlja posvetio i blagoslovio novoizgrađenu crkvenu dvoranu u čiju je izgradnju Ministarstvo uložilo značajna sredstva.

Ovu prigodu Rapo je iskoristila da porazgovara sa povratnicima iz ove župe o njihovim potrebama i načinima rješavanja problema s kojima se susreće povratnička populacija na ovim područjima.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske pored pomoći za izgradnju crkvene dvorane, u okviru realiziranja projekata koji podržavaju proces održivog povratka, podržalo je u dva navrata, izgradnju i rekonstrukciju župne crkve  Uzvišenja Svetog Križa u Kozarskoj Dubici.

Rapo je izrazila zadovoljstvo što se na ovaj blagdan u Kozarskoj Dubici okupio veliki broj vjernika, kako onih koji žive u Kozarskoj Dubici i okolici, tako i onih koji su došli iz Hrvatske i drugih europskih zemalja./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte