Hrvatski Medijski Servis

Tuzlanka Stefani Krešić osvojila zlato na Hrvatskim svjetskim igrama

Stefani Krešić, članica reprezentacije BiH i Karate kluba “DO” Tuzla, predstavljala je našu zemlju i na Hrvatskim svjetskim igrama, gdje je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Tim povodom gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, primio je u Gradskoj upravi predstavnike karate klubova Do iz Tuzle i Sensei iz Lukavca, prenosi Hrvatski Medijski Servis. Natjecateljice i natjecatelji ova dva kluba, Stefani i Sandro Krešić, te Dženana Šiljegović, u prethodnom razdoblju ostvarili su vrhunske rezultate, osvojivši medalje na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Prema riječima gradonačelnika Tuzle, osvajanje prvog mjesta na ovako značajnom natjecanju predstavlja odličan rezultat za tuzlanski sport, što posebno ohrabruje uoči priprema za naredne turnire, ali i Olimpijske igre koje će se održati 2020. godine u Japanu.

“Ja sam ponosan na osvajače medalja. Tuzlanka Stefani Krešić, na Hrvatskim svjetskim igrama osvojila je prvo mjesto, ona i Dženana Šiljegović iz Lukavca, osvojile su drugo mjesto na europskom natjecanju, a Sandro Krešić je ove godine osvojio treće mjesto na Svjetskom kupu u Umagu. Ovom prilikom čestitam i trenerima Anti Krešiću, iz karate kluba DO, koji ima impresivne rezultate, za godinu dana jedanaest medalja na međunarodnim natjecanjima i nagli razvoj kluba i karate sporta, kao i Mehmedu Haliloviću, iz kluba Sensei, za uspjeh Dženane Šiljegović. Naredne Olimpijske će biti održane 2020. godine u Japanu, gdje je ovaj olimpijski sport i nastao. Sada je prilika da se uspješne sportistkinje i sportisti, zbog njihovih godina i uspjeha, primaknu Olimpijadi, da ostvare natjecateljsku normu i dobiju priliku ući u povijest sporta u BiH, kao osvajači ili osvajačice medalje. Važno je sudjelovati, ali treba i ići ka pobjedi. To je ono gdje mi sada moramo razraditi posebnu strategiju, i prema karateu i prema drugim sportskim disciplinama, koje imaju potencijala za ostvarenje norme za učešće na Olimpijskim igrama. Nije isto sportiste pripremati za neko obično natjecanje i za Olimpijske igre. Naše kriterije za podršku sportu trebamo mijenjati i prilagođavati. Za sportiste koji imaju priliku sudjelovati na Olimpijskim igrama, treba osigurati značajniju podršku. Preporuka je i višim razinama vlasti, Vladi kantona, Federacije BiH i države, da pripreme takve procedure, kako bi se blagovremeno cijela BiH pripremala za 2020. godinu”– izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Mladi natjecatelji i njihovi treneri ovom prilikom zahvalili su gradonačelniku i Gradu Tuzla na dosadašnjoj podršci./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte