Hrvatski Medijski Servis

TUZLA: Uhićena lica koja su djecu prisiljavala na prosjačenje

Foto:Ilustracija

U pretresu stambenog objekta u tuzlanskom naselju Mihatovići uhićena su dva lica zbog sumnje da su prisiljavala maloljetnu djecu na prosjačenje, priopćeno je danas iz Ministarstva unutarnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

Uhićeena su lica čiji su inicijali A.A. /32/ i A.Š. /35/ zbog sumnje da su od siječnja 2017. do ožujka 2018. godine, radi sticanja imovinske koristi prisiljavala na prosječenje najmanje četvoro maloljetne djece.

Nakon kriminalističke obrade A.A. i A.Š. su uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu trgovina ljudima predani u nadležnost Kantonalnom tužiteljtvu Tuzla na dalje postupanje, dok su žrtve prosjačenja predane u nadležnost Centra za socijalni rad Tuzla, radi smještaja u prihvatilištu.

MUP Tuzlanskog kantona, u suradnji sa nadležnim organima, nastavlja rad na otkrivanju slučajeva prisilnog prosjačenja s ciljem suzbijanja i identifikacije izvršitelja ovih krivičnih djela, te potpune zaštite žrtava, posebno kada je riječ o djeci.

Pretres je izvršen po naredbi Kantonalnog suda Tuzla./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte