Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

TUZLA: U velikoj akciji policije pronađeni oružje, droga i streljivo

Na području Tuzlanske županije u pretresima na 14 lokacija pronađeno je oružje, streljivo i droga, priopćeno je danas iz županijskog Ministarstva unutarnjih poslova.

Točnije, u Tuzli su kod osobe čiji su inicijali M.B. (21) pronađene dvije replike automatske puške i tri stabljike biljke koja podsjeća na kanabis, dok je kod osobe E.A. (29) pronađen gasni pištolj.

Kod osobe čiji su inicijali V.Đ. (30) u Tuzli pronađena je manja količina materije koja podsjeća na drogu speed. Nakon završenih kriminalističko-istražnih radnji, protiv M.B. će Županijsko tužiteljstvi Tuzla biti podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv osobe E.A. bit će dokumentiran prekršaj prema zakonu o oružju i municiji Tuzlanske županije dok će protiv V.Đ. nakon vještačenja biti dostavljen izvještaj nadležnom tužiteljstvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa u Srebreniku, kod osobe čiji su inicijali Z.S. (69) pronađena je zračna puška za koju nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, pa će protiv njega biti dokumentiran prekršaj shodno zakonu o oružju i municiji.

U pretresu u Lukavcu kod osobe čiji su inicijali E.B. pronađen je zračni pištolj s pet metaka i zračna puška za koju nije imao dokumentaciju, pa će i protiv njega biti dokumetiran prekršaj.

Kod osobe čiji su inicijali S.Č. (19) u Živinicama pronađena je digitalna vaga, dvije ručne drobilice za mehaničku preradu kanabisa, sedam tableta ekstazija i drugi predmeti. Protiv ovoe osobe bit će dostavljen izvještaj nadležnom tužiteljstvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Tijekom pretresa na području općine Gračanica kod osobe čiji su inicijali I.H. (47) pronađene su dvije stabljike kanabisa dužine 60 i 80 centimetara, pa će protiv njega biti podnesen izvještaj nadležnom tužiteljstvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je radeći na suzbijanju i sprječavanju kaznenih djela izvršila pretrese s ciljem pronalaska i oduzimanja predmeta koji se dovode u vezu s različitim kaznenim djelima./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte